0
(0)

Cercetătorul Mark Hutchinson și colegii săi de la Universitatea din Adelaide, Australia, au creat un nou tip de tratament pentru pacienții cu dureri acute și cronice, care înlătură adicția asociată în mod normal cu administrarea de morfină.

 

Oamenii de știință au reușit acest lucru identificând un receptor imunitar implicat în formarea dependenței pentru morfină și au descoperit un mod de a bloca acest receptor fără a afecta acțiunea calmantă a medicamentului.

Medicamentele opioide, așa cum este morfina, le sunt destinate receptorilor opioizi din sistemul central nervos, care blochează drumul semnalelor de durere către creier și îl inundă în schimb cu dopamină – o substanță chimică produsă natural care favorizează instalarea „stării de bine”. Acest răspuns recompensant este cel care stimulează dependența pentru opioide.

Morfina este un analgezic de largă răspândire, dar capacitatea sa de a produce dependență înseamnă că trebuie administrată cu grijă și adesea nu poate fi folosită în cazul durerii cronice, din acest motiv. Tocmai de aceea, noua descoperire medicală ar putea înlătura pericolele de dependență ale morfinei, făcând sigură și fiabila întrebuințarea sa.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here