Gary Humphrey – fost membru al trupelor speciale britanice şi expert în supravieţuire – și Bill Wu – pasionat de maşini – sunt gazdele noii emisiuni „2 nebuni pe 4 roţi” de pe Discovery Channel şi vor veni în România cu ocazia \”Discovery OFF ROAD TRIAL\”, competiție de off road ce va avea loc pe 8 septembrie, la Sărata Monteoru – Buzău.

 

Organizată de Off Road Bucovina cu sprijinul Discovery Channel, competiţia se adresează tuturor iubitorilor de aventură pe patru roți, intrarea și participarea fiind gratuite. Mai multe detalii despre trial găsiţi pe .

Cei doi prezentatori Discovery vor da startul competiţiei şi vor fi gazdele întregului eveniment, împărtăşind din experienţele lor din timpul filmărilor pentru emisiunea „2 nebuni pe 4 roţi” (eng. One Car Too Far).

Show-ul combină pasiunea pentru maşini şi cea pentru supravieţuire într-o singură emisiune, urmărindu-i pe Gary Humphrey, fost membru al trupelor speciale britanice, şi pe Bill Wu, mare pasionat de maşini, în tot felul de locuri incredibile unde sunt nevoiţi să înfrunte forţele naturii, alaturi de masina lor, Ruby.

Primul episod va putea fi urmărit pe Discovery Channel pe 4 septembrie la ora 22.00, urmând ca serialul să fie difuzat în fiecare marţi, la aceeaşi ora.

În fiecare episod, cei doi sunt aruncaţi într-un alt loc din sălbăticie, cu o maşină care nu e neapărat echipată pentru a face faţă terenului respectiv. Se ajunge astfel la combinaţia perfectă, căci unul ştie să conducă, iar celălalt cum să supravieţuiască. Neavând la dispoziţie drumuri asfaltate sau provizii adevărate, cei doi trebuie să se bazeze doar pe instinct şi pe experienţa proprie pentru a ieşi la liman.

Trecând de la un vârf de munte cu pante abrupte şi temperaturi aproape de îngheţ, la vegetaţia densă şi umezeala junglei, Gary şi Bill folosesc resursele limitate pe care le au la îndemână, pentru a transforma o maşină obişnuită într-un vehicul robust, capabil să îi treacă peste, pe sub, sau prin orice obstacol întâlnit în cale.

Pe parcursul a trei zile, ei folosesc diverse tehnici de supravieţuire şi ponturi mecanice deloc convenţionale, ca să îşi poată continua călătoria. De exemplu, nu şovăie atunci când trebuie să îmbine piese ale maşinii ca să îşi improvizeze arme de vânătoare sau să folosească o coajă de ou ca să sigileze o fisură a radiatorului maşinii. Fiecare episod se încheie cu o cascadorie specială, la un pas de moarte, prin care cei doi dau dovadă de geniu mecanic, măiestrie în condus și foarte, foarte mult noroc.