0
(0)

Oamenii de știință coordonați de Harald Ott, de la Spitalul General din Massachusetts, au folosit o tehnică experimentală de creștere a unui rinichi în laborator, tehnică folosită anterior pentru crearea unor inimi, plămâni și ficați, toate funcționale. Implantat într-un șobolan viu, rinichiul și-a îndeplinit funcția fără probleme.

 

Realizarea reprezintă un pas important al țelului pe termen lung de cultivare în laboratoare a organelor de înlocuire personalizate, organe care să poată fi transplantate pacienților umani suferinzi de insuficiență renală (în acest caz), dar și de alte probleme care necesită organe noi.

În lume, milioane de oameni suferă de insuficiență renală. Dintre aceștia, mulți își așteaptă rândul pe listele pentru transplanturi de rinichi, dar adesea decedează îniainte să poată fi salvați, din pricina numărului redus de organe disponibile.

Dată fiind această situație, precum și faptul că nu există vindecare pentru insuficiența renală – singurele soluții fiind dializa sau transplantul – identificarea unei noi surse de înlocuire a organelor prin care acestea ar putea fi crescute folosind propriile celule ale pacientului, funcționând astfel pentru toată viață, este de foarte bun augur.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here