0
(0)

Un complet nou și revoluționar concept de folosire a website-urilor de filesharing va revigora în mod spectaculos transferul de date pe internet. Pirate Bay, una dintre cele mai populare pagini online pentru descărcarea de conținut multimedia protejat de copyright (muzica, filme, cărți electronice) se numără printre primele  website-uri de acest fel care au lansat o nouă categorie de download: obiectele fizice.

 

Potrivit unuia dintre fondatorii Pirate Bay, care se autointitulează pe internet WinstonQ2038, „noul pas în transferul de copii digitale este trecerea din formă digitală în formă fizică. Este vorba despre obiecte fizice sau, așa cum am decis noi să le numim, Physibles (fizibile); obiecte sub formă de date, fezabile în plan fizic”.

Pentru a putea beneficia și exploata fișierele „fizice” puse la dispoziția doritorilor este necesară o imprimantă 3D, ceea ce înseamnă că procesul este un pic mai complex decât descărcarea unui MP3 în computer. Obiectele existente deja în categoria Physibles din cadrul website-ului includ o versiune tridimensionalaă a logo-ului Pirate Bay, o mașină de curse de jucărie și un model de robot.

Proprietarii paginii de filesharing cred că beneficiile pentru societate sunt uriașe, deoarece noul concept ar putea înlocui transporturi colosale de produse împrejurul lumii, având în plus multe alte implicații favorabile.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here