Poate că pentru Asia vești de acest fel intră direct sub capitolul „Istorie”, dar în lumea occidentală anunțul potrivit căruia mâine, 26 mai, Google, în parteneriat cu MasterCard, va lansa sistemul de plăți mobile vine ca o avalanșă de entuziasm și anticipație.

 

Posibilitatea achitării plăților cu ajutorul telefonului mobil nu înseamnă altceva decât că orice individ, parte dintr-un asemenea program, va putea, în calitate de client, să plătească la comercianți și la prestatorii de servicii cu telefonul mobil, în locul cardului bancar.

Momentan, noul sistem de plată va fi disponibil doar în SUA, prin intermediul retailerilor Macy’s, American Eagle Outfitters și Subway, dar nu este clar dacă se va aplica la nivel național sau doar în New York.

Potrivit surselor, grupul care inițializează proiectul va implementa un soi de aplicație compatibilă cu sistemul de operare Android, modalitate de plată ce va fi posibilă doar pe telefoanele comercializate prin rețeaua operatorului Sprint Nextel.

Așa cum spuneam și mai sus, conceptul plăților mobile nu este nou, el există de zece ani și în Statele Unite, dar modalitatea de plată nu este foarte populară, din pricina neînțelegerilor între companii, a diferitelor nemulțumiri ale consumatorilor, precum și ca urmare a reglementărilor anevoioase.

Companii de telefonie mobilă precum AT&T, VerizonWireless și T-Mobile USA sunt și ele în căutare de bănci și parteneri pentru lansarea programului Isis de plăți cu telefonul mobil.

Sursa