0
(0)

Asociaţia pentru Formare şi Technorama Swiss Science Center au deschis la București, pe 25 ianuarie, Casa Experimentelor, primul centru științific non-profit din România, un loc unde elevii de gimnaziu pot descoperi live, într-un mod interactiv și distractiv, numeroase legi și teorii din științe. Totul prin intermediul jocului, prin experimente realizate chiar de ei.

Casa Experimentelor se adresează tinerilor și copiilor care doresc să experimenteze fenomenele științifice prin intermediul unor exponate variate din domenii precum: mecanică, fizică, chimie, meteorologie, geografie, sănătate sau matematică. Proiectul este un răspuns adecvat la problemele stringente din sistemul de învățământ, care se confruntă cu declinul interesului elevilor față de știință și tehnologie.

La şcoală, materii precum matematică, fizică, chimie sau biologie sunt tratate într-un mod abstract, lipsind conexiunea dintre teorie şi aspectele practice. Astfel, pasiunea pentru învățare și descoperirea fenomenelor științifice este într-o continuă scădere. Cunoaşterea elementelor fundamentale ale ştiinţei şi tehnologiei reprezintă un set necesar de cunoştinţe pentru progresul personal și profesional.

Astfel, din nevoia și dorința de a stimula și dezvolta talentul tinerei generații, a luat ființă Casa Experimentelor, primul centru științific care pune la dispoziția tinerilor 100 de experimente variate pentru înțelegerea facilă, distractivă și interactivă a fenomenelor științifice.

Printre experimente amintim:

  • spectaculoasa invenție a lui Nikola Tesla, bobina care îi poartă numele,
  • Teorema lui Pitagora care descrie o relație între suprafețe,
  • jocuri de inteligență pentru ingenioși și răbdători,
  • iluziile optice ale profesorului Akiyoshi Kitaoka și multe altele

Proiectul are ca scop principal creșterea nivelului de educație prin stimularea interesului pentru știință la copii și tineri, promovând conceptul: „Pune mâna și testează!”. Accesul pentru vizitarea Casei Experimentelor se realizează gratuit în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016, pe bază de programări online care se efectuează pe www.casaexperimentelor.ro.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here