Se numește Champa și este o femelă de urs negru asiatic, în vârstă de trei ani.

 

În Laos, urșii salvați sunt adesea refugiați într-un sanctuar din nordul țării condus de organizația non-profit australiană Free the Bears. În ciuda faptului că ursul negru asiatic este o specie pe cale de dispariție, exemplarele sunt în continuare vânate deoarece bila lor este considerată un ingredient important în medicina tradițională – firește, acest lucru le plasează în topul listei braconierilor.

Champa și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în sanctuarul amintit. Dintotdeauna, femela a avut craniul deformat și a interacționat bizar cu alți urși. În cele din urmă, medicii veterinari au diagnosticat-o cu hidrocefalie. În cele mai multe cazuri, acest lucru ar însemna eutanasie dar, cu practicile budiste ale locului și grație legielor care protejează animalele sălbatice, aceasta nu a fost o opțiune. Prin urmare, un chirurg veterinar sud-african s-a aventurat să execute o operație laparoscopică pentru Champe.

Observând imaginea ce ilustrează știrea, puteți deduce că acțiunea s-a soldat cu final fericit, dar, pentru mai multe detalii despre povestea fascinantă, accesați cu încredere sursa materialului.

Sursa