0
(0)

Ali Razeghi, un inventator din Teheran, a înregistrat recent, la Centrul pentru Invenții Strategice, „Mașina de Călătorit în Timp Aryayek”. Potrivit bărbatului, dispozitivul poate prezice viitorul pe o hârtie imprimată după ce execută anumite „citiri” în urma atingerii sale de către un utilizator.

 

Razaeghi, în vârstă de 27 de ani, susine că mașinăria funcționează după un set de algoritmi complecși, pentru a face predicții care vizează evenimente ce vor avea loc șase până la opt ani în viitor, pentru orice individ, cu 98% acuratețe.

Director al Centrului pentru Invenții Strategice din Iran, Razeghi este „inventator în serie”, având patentate nu mai puțin de 179 de invenții pe numele său. „Lucrez de zece ani la acest proiect. Invenția mea ocupă aproximativ spațiul unui computer și poate anticipa detalii din următorii 6-8 ani ai vieții utilizatorilor săi. Nu te duce în viitor, ci aduce viitorul la tine”, susține el.

Inventatorul crede că guvernul iranian poate prezice posibilitatea unei confruntări militare cu o țară străină și prognoza fluctuația prețului la petrol folosind noua sa mașinărie Aryayek. De aceea, Razeghi se așteaptă să poată comercializa „mașina timpului” atât în rândul indivizilor, cât și al statelor odată ce se va demara producția de serie a echipamentului.

Ali Razechi declară că cel mai recent proiect al său a fost criticat de prieteni și de familie pentru că „încearcă să se joace de-a Dumnezeu” cu viețile oamenilor și cu istoria. „Acest proiect nu este deloc împotriva valorilor noastre religioase. Americanii încearcă să creeze această invenție cheltuind milioane de dolari, în timp ce eu am reușit să o realizez cu o fracțiune din aceste costuri. Motivul pentru care nu ne lansăm prototipul, încă, este acela că chinezii vor fura ideea și vor produce peste noapte milioane de exemplare”, a mai adăugat iranianul.

Sursa

Foto: REX FEATURES

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here