0
(0)

În urma derulării unei serii de tomografii computerizate pe mai mulți voluntari, câțiva profesori ai Universității din Missouri au concluzionat că alcoolul nu ne transformă în oameni răi, ci doar ne alungă teama de penibil și rușinea față de situațiile ridicole în care ne-am putea face de râs.

 

Studiul oamenilor de știință americani a demonstrat că alcoolul nu reduce  capacitatea individului  de a recunoște greșelile, ci doar nivelul de îngrijorare față de a le comite.

Se pare că, atunci când greșim, activitatea din regiunea creierului responsabilă cu monitorizarea comportamentului crește. Semnalul se transmite altor zone cerebrale indicând că ceva nu este în ordine.

În cazul persoanelor care consumă alcool, s-a demonstrat în cadrul experimentului  cu subiecți având vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, acest „semnal de alarmă” al creierului este redus simțitor. Totuși, ele nu păreau mai puțin capabile să conștientizeze că au comis o eroare, doar că le păsa mai puțin decât în mod normal.

Mai mult, testele au demonstrat că oamenii băuți au prezentat o disponibilitate redusă de a se liniști și a deveni mai atenți după ce au făcut o greșeală. În mod normal, indivizii se calmează după o eroare, ca o încercare de a-și recăpăta controlul de sine.

Descoperirile sunt importante pentru a înțelege modul în care alcoolul contribuie la tipurile de greșeli și la gafele sociale pe care le facem atunci când suntem beți.  În plus, în anumite circumstanțe, reducerea semnalului de alarmă cerebral poate fi chiar un lucru bun, în special în cazul celor cu tulburări anxioase, hipersensibili atunci când lucrurile merg prost.

Sursa

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here