0
(0)

Se întâmplă des să fim nemulțumiți de faptul că vârful capului aproape ne atinge marginea de sus a unei poze în care apărem, sau să considerăm că o fotografie ar fi mai impresionantă dacă ar beneficia de un cadru mai larg. Ei bine, acum, un strat de cer poate fi introdus deasupra capului subiectului unei fotografii și vreo două coloane laterale de pășune în plus în laterale, spre exemplu, cu ajutorul aplicației AntiCrop, de la Adva-Soft.

 

Atât timp cât fundalul unei imagini este omogen (cer, iarbă, nisip, apă, etc), software-ul este capabil să adauge automat mai mult din acesta în poză, în orice direcție dorește utilizatorul. Pentru a folosi AntiCrop, o fotografie trebuie importată în aplicație, după care utilizatorul va trage de marginile sale înspre exterior, pe verticală sau pe orizontală. Un algoritm va clona atunci automat fundalul adiacent, construind mai mult din acesta în zona dorită.

Probabil cel mai folositor aspect al aplicației rămâne totuși abilitatea sa de a îndrepta imaginile oblice fără a le deforma. În mod normal, atunci când o astfel de fotografie este îndreptată, o parte din ramă rămâne goală, iar fotografia trebuie decupată încât să umple o ramă întreagă, ceea ce poate duce la pierderea unor detali importante și la pierderea calității prin reducerea rezoluției.

Nu este cazul  și cu AntiCrop care, în urma rotirii pozei oblice, poate umple colțurile rămase goale cu fundal. Tehnica aceasta nu va merge cu toate imaginile, dar este utila pentru a salva măcar câteva dintre ele. AntiCrop este compatibil cu cele mai noi dispozitive mobile Apple și este disponibil pe iTunes pentru numai un dolar.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here