0
(0)

În atmosfera intimă din Cupertino, Apple a anunțat înlocuirea modelului iPhone 5s cu iPhone SE, un smartphone care preia avantajele tehnologice de la mai noul iPhone 6s și le înghesuie în carcasa cu ecran de 4 inci a vechiului model 5s.

iPhoneSE-evantai

Apple se laudă că a vândut mai mult de 30 milioane de iPhone 5s așa că anul trecut, când americanii părea că abandonează ecranul de 4 inci în favoarea trendului mondial al ecranelor „the bigger, the better”, analiștii se așteptau să vadă efecte negative.

Ei bine, se pare că Apple vrea să mai extragă ceva din beneficiile vechiului model și să fructifice baza fanilor care preferă carcasele mai mici. Aici se încadrează și colegul Cătălin Beldea, un fan iPhone care refuză cu încăpățânare să adopte noile 6s-uri și a jubilat când a auzit de noul iPhone SE.

Una dintre funcțiile care lipsește totuși de la noul iPhone SE este funcția 3D Touch prin care smartphone-ul simte diferitele niveluri de presiune exercitate asupra ecranului. În rest, specificațiile tehnice sunt aproape aidoma cu cele ale lui 6s: procesor A9 cu coprocesor de mișcare M9 și cameră iSight de 12 megapixeli cu înregistrare video 4K (și funcție Retina Flash pentru selfie-uri).

iPhoneSE

Se pare că totuși există și un upgrade la capitolul autonomie. Apple spune că iPhone SE poate fi folosit pentru browsing prin Wi-Fi timp de 13 ore în timp ce iPhone 6s are o estimare de 11 ore pentru aceeași activitate.

 

Bineînțeles, un ecran mai mic se traduce și printr-un preț mai mic. iPhone SE începe de la 400$ pentru varianta cu memorie de 16 GB, iar cel de 32 GB costă cu 100$ mai mult.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?