0
(0)

ThinkPad X1 este un noul notebook cu ecran de 13 inci de la Lenovo, care va fi disponibil începând cu luna viitoare la prețul cu pornire de la 1.300 euro. ThinkPad X1este declarat un „The crossover PC” în comunicatul de presă, dar sincer, n-am priceput ce vrea să însemne noua clasificare. O fi veriga lipsă dintre notebook-uri și PC-uri? O fi vreun înlocuitor de PC?

 

Lăsând la o parte figurile de stil, ThinkPad X1 este un notebook suplu, cu grosimea de 16,5 mm în zona cea mai subțire, dar ajunge la 21,3 mm la muchia din spate. Oricum pot accepta că la greutatea declarată de producător, de 1,71 kg, ThinkPad X1 este destul de ușor de purtat. Și iar trebuie să recunosc că X1 este destul de puternic având în vedere aceste date. Notebook-ul vine în diferite configurații, cu procesoare Intel Core i3 (2,1 GHz) și i5 (2,5 GHz) din a doua generație și până la 8 GB de memorie RAM.

La capitolul grafică, X1 are un cip Intel HD Graphics 3000 integrat, nu o placă video discretă. Totuși, noul cip Intel este creat pe o arhitectură de 32 nm și face o treabă bună chiar și cu jocuri video mai noi. Mai exact, blogul de testări hardware Notebook Check spune că cipul Intel ar fi comparabil la performanțe cu placa video discretă ATI Radeon HD 5450 ceea ce nu-i rău deloc pentru o soluție integrată.

Lenovo spună că autonomia lui X1 este undeva în jurul valorii de 5,5 ore cu bateria standard și 10 ore cu una opțională. Aici aș avea ceva de obiectat pentru că X1 este dedicat businessman-ilor. Are chiar și cititor de amprente pentru securizarea datelor, dar bateria standard sigur nu va mulțumi pe niciun om de afaceri care călătorește mare parte din zi. Însă, rămâne să-ți faci calculele singur în funcție de nevoi și buget.

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here