0
(0)

Fundația Calea Victoriei organizează din 11 februarie Atelierul de Mozaic, la care veți învăța cum să alegeți cele mai potrivite materiale și culori pentru a crea diverse obiecte decorative, ce pot înfrumuseța spațiul dumneavoastră locativ, sau biroul.

 

Artistul plastic Cristina Marian propune fiecărui cursant să-și folosească imaginația, creativitatea și îndemânarea, pentru a realiza trei tipuri de obiecte decorative, extrem de elegante și expresive.

Mozaicul este un procedeu tehnic în care opera de artă este constituită din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolaltă cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului este foarte veche. A aparut în antichitatea îndepărtată (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romană și bizantină marchează momentele lui de maximă înflorire iar spre sfârșitul Evului Mediu este practicat din ce în ce mai rar. La începutul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptându-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmura, piatra de râu, sticla de Murano, gresia, ceramica smălțuită. Astazi se întrebuințează și travertinuri colorate, plăci ceramice mari, sticlă groasă turnată special etc.

Atelierul va fi organizat în patru ședințe (fiecare ședință durează 2:30h), toate materialele fiind incluse în taxa de curs. Ședințele sunt organizate astfel:

1. Vas decorativ

2. Tablou – mozaic

3. Ramă de oglindă

4. Chituire și finisare lucrări

Lector: Cristina Marian

Dată începere: 11 Februarie; Oră curs: 11:00

Număr ateliere: 4 Frecvența: săptămânal

Cost: 320 ron (inclusiv materiale de lucru);

Locul desfășurării: Fundația Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Foto

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here