0
(0)

Semnalarea prezenţei unor dinozauri mari în Antarctica este o premieră, până acum urme fosile de sauropode fiind descoperite pe toate continentele, cu excepţia Antarcticii.

 

Descoperirea fosilelor de dinozauri sauropozi de către echipa dr. Ignacio Alejandro Cerda, de la Consiliul Naţional de Investigaţii Ştiinţifice şi Tehnice, din Argentina indică o răspândire la nivel global a titanozaurilor (reptile gigantice din grupul sauropodelor) în Cretacicul Târziu.

Grupul Sauropodelor este al doilea grup de dinozauri ca diversitate, conţinând mai mult de 150 de specii recunoscute – cele mai mari vertebrate terestre au făcut parte din acest grup.

Deşi în ultimii 20 de ani au fost găsite rămăşiţe de sauropode pe teritoriul celor două Americi, în Europa, în Africa, Asia sau Australia, descoperirea dr. Cerda de pe  Insula James Ross, din Antarctica reprezintă o premieră. Morfologia şi dimensiunea fosilei au dus la concluzia că aparţine unui titanozaur.

Titanozaurii au apărut în Cretacicul Timpuriu şi au constituit grupul predominant printre sauropode până la dispariţia dinozaurilor non-avieni de la sfârşitul Cretacicului.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here