0
(0)

Până mai ieri, un pilot de curse aeriene comerciale s-ar fi declarat, probabil, complet depășit de perspectiva unui survol la bordul oricărui avion de vânătoare.

 

Astăzi, ofițerul de Marină SUA Northrop Grumman, inventator al sistemului de luptă experimental X-47B, ne spune că această sarcină va deveni accesibilă, în scurt timp, chiar și unui copil dotat cu un computer și cu un mouse.

Potrivit prezentării făcută de Grumman în cadrul convenției Sea Air Space, organizată la începutul acestei luni lângă Washington,  X-47B nu va fi pilotat de la distanță de coordonatori umani închiși în vreo cutie oțelită din deșertul Nevadei, ci de 3,4 milioane de linii de cod programat pe computer. De aici, restul funcțiilor vor putea fi îndeplinite de personal fără pregătire în pilotaj aerian, prin simpla acționare a butoanelor mouse-ulu: un click pentru pornirea motoarelor, un click pentru decolare, un click pentru atac etc.

X-47B a fost deja decolat de la Baza Edwards a Forțelor Aeriene Americane la începutul acestui an. Pentru început, sistemul a fost creat din pricina dificultății ridicate și a pericolelor pe care le presupun decolarea și aterizarea, mai ales nocturn, pe pista unui portavion. Dacă totul decurge bine, X-47B le-ar putea arăta, autonon, piliților din Marină, până în 2014, cum să așeze în siguranță un avion de multe milioane de dolari pe o platformă plutitoare.

Sursa

 

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here