0
(0)

Nu este o noutate pentru nimeni dacă spun că blițurile camerelor foto încorporate în smartphone-uri nu sunt prea grozave. Într-un spațiu întunecat, orice subiect aflat la o distanță mai mare de un metru riscă să rămână „în umbră”. Lee Pooi See, profesor la universitatea Nanyang din Singapore a creat însă un nou condensator care „face lumină” în această problemă.

 

Noul condensator a fost creat din mai multe straturi de copolimer (un polimer derivat din mai multe specii de monomeri) și este – conform profesorului singaporez – de patru ori mai mic decât condenatorii electrolitici și mult mai rapid decât condensatorii ceramici, adică se încarcă și se descarcă mai rapid. În plus, noul condensator poate furniza o sarcină suficient de mare pentru a alimenta chiar și un bliț cu xenon, cu o putere luminoasă mult mai mare decât cea a blițurilor cu leduri montate în smartphone-urile din prezent.

Condensatorul nu va rămâne doar o cercetare de laborator pentru că universitatea a intrat deja într-un parteneriat cu compania Xenon Technologies, unul dintre cei mai mari producători de blițuri cu xenon. Mai mult, producătorul a început deja lucrul pentru a crea cel mai mic bliț cu xenon din lume și promite să prezinte un prototip al acestuia până la toamnă. Dacă totul merge conform planurilor, probabil că la începutul anului viitor ne vom orbi subiecții din spatele noilor smartphone-uri înzestrate cu noua tehnologie.

Sursă: Nanyang Technological University via Gizmag

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here