0
(0)

Google a lansat un nou clip de prezentare a ochelarilor cu realitate augmentată sub numele de Glass. Dacă ai citit deja cea mai nouă ediție a revistei Stiință & Tehnică sigur știi despre ce este vorba, dar tot acolo îmi exprimam nedumerirea despre modul de control al funcțiilor ochelarilor. Ei bine, aceasta se va face prin voce.

 

Dacă micile clipuri de prezentare de până acum nu spuneau mare lucru despre Glass, cel de acum ne luminează aproape complet. În primul rând, pentru a folosi Glass va trebui să începi cu parola „OK, Glass” și apoi să rostești comanda. Este un mod inteligent de a controla funcțiile fără să te trezești că ochelarii încep să execute tot felul de comenzi când ai o discuție cu altcineva. De aici încolo, limita poate fi dată doar de imaginație. Comenzile pot fi „record a video”, „take a photo”, „google” urmat de orice cheie de căutare pentru a primi rezultatele pe ecran, sau pornirea unor aplicații specifice precum hărțile Google pentru a te orienta.

Google se mișcă în mod cert în direcția corectă, iar ochelarii cu realitate augmentată ar putea avea o șansă foarte mare de a înlocui smartphone-ul. Chiar în timp ce citești acest text, dezvoltatori din întreaga lume completează aplicații pentru a primi Glass în scopul de a crea tot felul de aplicații. Partea mai puțin îmbucurătoare este că prețul lui Glass este de 1.500 $, chiar și pentru acest scop nobil care le-ar putea asigura celor de la Google gloria supremă pe o nouă piață creată odată cu noul gadget. Dacă prețul lui Glass va rămâne bătut în cuie nu-i văd însă un viitor prea strălucit. Peste un an de-acum încolo ne vom lămuri exact cum stă treaba.

Sursă: Google Glass

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here