0
(0)

Cafeaua, sau ceaiul, reprezintă, poate, unul dintre punctele comune ale speciei umane, indiferent de societate, cultură și regiune.  Probabil tocmai de aceea, o echipă de inventatori tineri și-a propus să sporească nivelul calității acestui ritual, deopotrivă individual și colectiv. Soluția lor constă din boabe de cafea metalice capabile să mențină timp de mai multe ore temperatura optimă a oricărei băuturi menită să fie consumată caldă.

 

Boabele, denumite Coffee Joulies, răcesc băutura fierbinte până la punctul termic în care poate fi băută, de trei ori mai repede decât în mod normal, și apoi mențin acea temperatură. Boabele acționează prin absorbirea energiei calorice din băutură atunci când aceasta este prea fierbinte și apoi eliberează energia astfel stocată înapoi în băutură pentru a-i menține temperatura optimă atunci când ea începe să se răcească.

\"(w540)

Deși efectul poate părea în contradicție cu legile termodinamicii, Coffe Joulies conțin un “material special netoxic”, închis în învelișul de oțel inoxidabil al boabelor, care face posibil fenomenul. Acest material este conceput încât să se topească la temperatura de 60 de grade Celsius și absoarbe multă energie făcând aceasta.  Odată ce temperatura ambientală scadă sub această valoare, materialul începe să se resolidifice, eliberând energia pe care a stocat-o atunci când s-a topit. Astfel, Coffee Joulies mențin cafeaua caldă de două ori mai mult decât în mod normal.

Folosirea boabelor nu poate fi mai simplă, tot ce trebuie făcut este introducerea a câteva dintre ele în recipientul cu băutură înainte sau imediat după umplerea acestuia. Desigur, funcționează perfect în orice lichid fierbinte, fie că e vorba de ceai, ciocolată caldă, lapte sau chiar și numai apă. Din nefericire, boabele – care urmează a fi comercializate în SUA pentru 50 de dolari săculețul – funcționează la capacitate maximă doar atunci când cana folosită este acoperită cu un capac; dar acesta nu pare un neajuns prea mare.

Într-un termos, spre exemplu, boabele ar trebui să mențină cafeua la temperatură perfectă până la cinci ore. De asemenea, pentru a-și face treaba cum trebuie, Coffee Joulies trebuie să umple aproximativ 15% din capacitatea recipientului.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here