0
(0)

Aproape de la începuturile aviaţiei, aluminiul a stat la baza construcţiei de aparate de zbor. Dar, epoca aluminiului se apropie de sfârşit, odată cu finalizarea construcţiei şi livrarea primelor aeronave comerciale mari construite în proporţie de 50% din materiale compozite, precum plasticul şi fibra de carbon.

Boeing Dreamliner 787, un proiect ce trebuia finalizat în urmă cu trei ani şi care a costat 32 miliarde dolari, este în sfârşit gata de decolare. Noul avion are o rază de acţiune de 10.000 mile (aproximativ 16.000 km), o viteză de croazieră de 920 kmh (0.85 mach), este mai silenţios decât rivalii săi, iar procesul său de construcţie este unul inovator, fiind folosite suduri speciale ce au eliminat din ecuaţie 1.500 de foi de aluminiu şi 50.000 de şuruburi. Astfel, Dreamliner 787 va fi cu 20% mai economic decât celelalte avioane din clasa sa.

Avionul, cu o capacitate de 250 locuri, se anunţă a fi unul luxos şi împânzit de tehnologii de vârf. Chiar şi la clasa economic va oferi pasagerilor acces la dispozitive Android, dotate cu touchscreen de 17’’, integrate în spătarul fiecărui scaun.

Primele Boeing Dreamliner 787 vor fi livrate către compania japoneză Nippon Airways mâine, urmând să îşi înceapă activitatea pe data de 26 octombrie.

Până în prezent, compania constructoare americană a primit comenzi pentru 821 de Dreamliner. Acestea vor concura cu viitorul Airbus A350, preconizat a fi lansat în 2013. De altfel, nu este exclus ca şi avionul european să fie construit în mare parte tot din materiale compozite, titan şi fibră de carbon.

Sursa foto: Pixabay.com

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here