0
(0)

În timp ce studia adâncimile oceanice din apropiere de coasta Californiei, o echipă de specialiști de la Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI) a reușit să fotografieze în premieră o specie complet necunoscută de burete, o specie care a uimit cercetătorii prin forma sa cel puțin atipică.

 

Botezat Chondrocladia lyra (buretele harpă), datorită formei bizare a trupului acestuia, buretele cu pricina are un comportament unic în lumea semenilor săi. Din înregistrările subacvatice efectuate de echipa americană de biologi, C. Lyra agață, practic, cu ajutorul zecilor de brațe, mici crustacee și vietăți marine de mici dimensiuni, pe care le acoperă cu o membrană subțire înainte de a le digera.

Vietatea a fost descoperită la o adâncime de circa 3.360 de metri și, până în prezent, au fost identificate puțin peste 10 exemplare. Conform biologilor, C. Lyra a evoluat astfel pentru a filtra apele oceanului în căutarea pradei. Și mai intersesant este faptul că bureți carnivori nu au fost dscoperiți decât de aproximativ 20 de ani.

Sursa: Sci-news

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here