0
(0)

La începutul acestui an postam o știre în care vorbeam despre un proiect ambițios, care are drept obiectiv capturarea unui asteroid și aducerea lui în apropierea Lunii, pentru a fi studiat de către astronauți. În săptămâna care tocmai s-a încheiat au început să apară o serie de informații despre acest proiect.

 

Din păcate nu este vorba de vreun comunicat oficial al NASA, ci de informații ”pe surse” și de un discurs al unui senator american.

Pe blogul Cosmic Log, de la NBC News, Alan Boyle citează un oficial, care, sub protecția anonimatului, i-a declarat că NASA are în vedere ”să răspundă provocării prezidențiale prin trimiterea unui echipaj uman către un asteroid până în 2025, printr-o misiune eficientă din punctul de vedere al costurilor și mult mai rapid decât în scenarile actuale.” Sursa a arătat că pentru următorul an fiscal, în acest scop, vor fi alocate peste 100 milioane de dolari, care sunt prevăzute în bugetul care va fi transmis către Congresul SUA.

Pe de altă parte, senatorul Bill Nelson, președintele subcomisiei pentru cercetare și spațiu din Senatul SUA, a declarat, vineri, că acești 100 milioane de dolari vor fi alocați pentru dezvoltarea programului prin care va fi capturat un asteroid de circa 500 t, după care va fi transportat pe orbita Lunii, după care va putea fi cercetat de către astronauții transportați cu capsula Orion. Nelson a spus că ”Asta face parte dintr-un program mult mai amplu. Planul combină știința exploatării unui asteroid cu dezvoltarea metodelor de deviere a lui, ceea ce ar putea să ofere posibilitatea dezvoltării metodelor care ne vor ajuta să ajungem pe Marte.” Conform agenției de știri Associated Press, citată de PhysOrg, senatorul ar mai fi adăugat că: ”Este un concept foarte inteligent. Acum pornim în căutarea asteroidului potrivit. Apoi vom trimite un robot să îl aducă aici.”


Detalii despre acest proiect am prezentat în ”NASA ar putea muta un asteroid pe orbita Lunii”, așa că nu le mai reiau aici. În schimb, puteți urmări o scurtă animație în care sunt ilustrate capturarea și transportul asteroidului în apropierea Lunii.

Conform CosmicLog, după misiunea către un asteroid, NASA își va îndrepta atenția către Marte. Administrația Obama solicitat elaborarea unui program prin care astronauții americani să ajungă pe Marte pe la jumătatea anilor 2030. Sursa anonimă, despre care relatam la începutul acestui text, a precizat că Administrația Obama nu are în vedere și alte proiecte, cum ar fi reîntoarcerea americanilor pe Lună sau construirea unei stații spațiale dincolo de orbita Lunii.

Surse: CosmicLog, PhysOrg

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here