0
(0)

Faceți cunoștință cu IQ180, noua cameră digitală marca Phase One, o companie daneză care construiește foto-camere high-end de format mediu destinate fotografilor profesioniști. Cel mai recent membru al flotei Phase One are în dotare un senzor de 80 de megapixeli, cea mai înaltă rezoluție pe care a oferit-o vreodată firma iutlandeză.

 

Potrivit celor care au avut prilejul să testeze acest dispozitiv, camera se folosește cu mare ușurință și este capabilă să capteze imagini mult mai detaliate decât i-ar fi necesar cuiva. Este, practic, una dintre cele mai spectaculoase camere care se pot achiziționa în momentul de față, indiferent de preț. Și prețul este unul aproape prohibitiv – 47.990 de dolari, sumă în care sunt incluse body-ul, convertorul peliculă foto în digital și un obiectiv de 80 mm Schneider Kreuznach LS f/2,8.

Imaginile produse de convertorul de 80 de megapixeli montat pe spatele aparatului sunt consistente – au până la 500MB fiecare. Asta înseamnă că dacă ar fi să extragem un fișier din cameră și să îl imprimăm la rezoluție maximă, complet nedeformat, afișul rezultat ar avea o diagonală de circa 86 de centimetri. Asemenea adâncime adaugă fotografiilor un nivel de claritate și definiție cu adevărat uluitor.

\"(w540)

Pentru a extrage imaginile din aparat, se recomandă folosirea software-ului Capture One Pro, de la Phase One. Programul s-a mișcat bine pe un MacBook Pro I, cu procesor Core i5 de 2,53 GHz și 4GM RAM, dar pentru a deschide mai mult de patru fotogragii simultan se recomandă performanțe sporite ale sistemului de calcul.

\"(w540)

Phase One IQ 180 folosește un body de format mediu 645 (adica 6 x 4,5 cm – formatul filmului întrebuințat). Dar adevărata minunăție a camerei este convertorul digital, unul dintre cele mai accesibile ca întrebuințare echipamente de captură fotografică. Se aprinde rapid la comutarea unui buton, iar ecranul tactil cu diagonala de 3,2 inch se trezește la viață. Patru butoane uriașe sunt apoi afișate: unul pentru vizualizarea imaginilor, unul pentru ajustare ISO, unul pentru ajustarea balansului de alb și unul pentru ecranul de meniuri, care duce spre alte setări ce pot fi modificate.

\"(w540)

Viteza de reacție a touchscreen-ului este aproximativ egală cu cea a unui iPhone 4, iar acesta este ușor de privit chiar și în lumina Soarelui. În mod remarcabil, convertorul analog-digital al camerei s-a  gripat numai o singură dată  în timpul unei întregi săptămâni de testare, și aceasta nu în timpul unei sesiuni de captare a cadrelor.

\"(w540)

Este de notat că IQ180 este o cameră voluminoasă și greoaie, iar motorașul interior de rulare a filmului nu este chiar cel mai rapid posibil.  Totuși, acest aparat nu este menit să realizeze cinci cadre pe secundă, ci “doar” să fie cea mai ușor de folosit cameră fixă de înaltă definiție pe care o poate obține cineva. Și, spun cei care au testat-o, se descurcă de minune la acest capitol. Cardurile de memorie folosite sunt CompactFlash și se recomandă, firește, să aibă capacități de stocare cât mai mari.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here