0
(0)

Avionul spaţial X-37B, vehicul fără echipaj al Forţelor Aeriene Americane, se află pe orbita terestră de mai bine de un an, mai precis de 369 de zile. Misiunea, iniţial stabilită la o perioadă de nouă luni, trebuia să se încheie în decembrie 2011, însă el nu a aterizat atunci în California şi nimeni nu poate spune cu precizie cu ce se ocupă în prezent şi cu ce scop a fost prelungită misiunea experimentală…

 

\"(w540)

X-37B este un vehicul cu panouri solare asemănător navetelor spaţiale NASA, produs de Boeing, lung de 8.9 metri, înalt de 2.9 metri, cu o anvergură a aripilor de 4.5 m, cântărind 5 tone.

\"(w540)

În luna martie a anului trecut, cu ajutorul unei rachete Atlas V, a fost lansat  la Cape Canaveral al doilea vehicul tip X-37B, după ce primul (lansat in cursul anului 2010) dintre ele a aterizat la data programată (3 decembrie 2010) la baza aeriană Vanderberg din California. Vehiculul lansat în martie 2011 încă se află pe orbită, deplasându-se cu o viteză de  27.000 km/h, la o înălţime de 200-800 km deasupra Terrei.

Gurile rele insinuează că vehiculul american ar spiona dezvoltarea staţiei spaţiale chineze Tiangong, însă analiştii americani susţin că USAF (Forţele Aeriene Americane) doresc să observe doar eficienţa energetică a lui X-37B şi să-l ţină cât mai mult timp posibil în spaţiu, mai ales că reducerile bugetare impuse de administraţia Obama vor duce la închiderea misiunii X-37.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here