0
(0)

Potrivit lui Robert Howard și colegilor săi de la Colegiul Regal London, din Marea Britanie, acei pacienți aflați în stadii avansate ale maladiei neurodegenerative Alzheimer pot beneficia de pe urma unor substanțe precum donepezilul și memantina.

 

Anterior, s-a constatat că numai cei cu simptome moderate de Alzheimer beneficiau de pe urma administrării medicamentelor cu pricina, așadar doctorii opreau tratamentul în stadiile mai avansate ale bolii. Acum, oamenii de știință au tratat cu una sau cu ambele substanțe 285 de pacienți bolnavi, care luau donepezil dar ajunseseră într-un punct în care administrarea ar fi încetat în mod normal.

Medicamentele au întârziat declinul mental cu patru luni în cazul celor care au continuat tratamentul cu unul sau cu ambele leacuri, comparativ cu cei care au avut parte de un placebo. „Continuarea tratamentului face diferența într-o foarte bună măsură, între a fi și a nu fi capabil să te hrănești singur, spre exemplu„, susține Clive Ballard, director al Societății Alzheierului, din Marea Britanie.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here