0
(0)

M-am plimbat mult prin munții patriei și cea mai mare grijă era să ajung pe lumină la destinație. Nu era vorba că nu aveam lanternă (o „frontală” făcută chiar de mine), dar lumina slabă a acesteia n-ar fi speriat nici măcar un popândău stresat în miezul nopții, iar pe mine mă ajuta să-mi găsesc cel mult buzunarele prin pădure. Niște americani au gândit la un cu totul alt nivel când au făcut lanterna Nitecore Tiny Monster TM26, care a devenit cea mai mică lanternă cu puterea de 3.500 de lumeni.

 

Nu degeaba au botezat-o Tiny Monster. TM26 are patru leduri CREE XM-L U2 (cele mai puternice), alimentate de tot atâtea baterii litiu-ion cu capacitatea de 2.600 mAh fiecare! Carcasa lanternei este dintr-un aliaj de aluminiu folosit în industria aeronautică, iar lentilele ce acoperă „camera” ledurilor sunt făcute din sticlă specială, rezistentă la șocuri. Culmea este că Nitecore Tiny Monster TM26 are chiar și un ecran OLED micuț pe care vei putea vedea toate datele posibile pe care le-ai putea primi de la o lanternă: energia rămasă în baterii, autonomia rămasă, puterea luminoasă la care funcționează lanterna etc. Bineînțeles, s-ar putea să n-ai nevoie în permanență de uriașa putere a lanternei așa că există și un sistem de reglare a acesteia. Oricum, la putere maximă, chiar și puternicele baterii se descarcă după 45 de minute.

TM26 are chiar și un filet pentru montare pe trepied foto obișnuit, în cazul în care vrei să o folosești ca lumină de veghe într-un punct fix, sau ca lumină pentru foto-video. TM26 rezistă la apă, praf, căderi de la 1,5 m și cântărește 438 g fără baterii. Bun, acum să vedem cine scoate din buzunar 390$ pentru o lanternă atât de puternică și sofisticată. Speologi? Salvamontiști?

Sursă: ThinkGeek

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here