0
(0)

Există gadgeturi inutile sau pur și simplu amuzante, născute din multă imaginație și timp liber. Am făcut o colecție cu doar zece dintre acestea, iar ordinea, poate, nici măcar nu este relevantă.

 

10. THE EDISON ALARM CLOCK

\"(w420)

Deși seamănă mai degrabă cu un multimetru, gadgetul este un ceas cu alarmă cu design inspirat de celebrul Thomas A. Edison. Un cadran arată orele, celălalt minutele, iar în partea de jos trebuie să înșurubezi două becuri pentru a închide circuitele electrice și a obține efectul de alarmă la momentul stabilit. Creatorul ceasului, David Krawczyk, promite să producă doar câteva exemplare, așa că trimite-i rapid un mail la producător dacă vrei un exemplar.

9. EMOTICON KEYPAD

\"(w420)

De câte ori nu ai introdus într-o conversație online o față tristă în loc de una veselă? Nu-ți mai amintești cum se face o față uimită? Italienii de la Lavatelli a prezentat de curând un prototip de tastatură specială, doar cu emoticoane. Se conectează la USB și în orice serviciu de mesagerie online (de pildă, Yahoo! Messenger) ai intra, vei avea la dispoziție butoane pentru emoticoanele utilizate cel mai des. Emoticon Keypad este deocamdată doar în stare de concept, așa că nu o poți cumpăra încă.

8. CHAMELEON X1

\"(w420)

Nu știm când vom scăpa de bătrânul maus de plastic în favoarea unor interfețe mai inteligente, dar până atunci, o companie pe nume Shogun Bros., din Hong Kong, ne oferă o alternativă amuzantă: un maus care se transformă în controller pentru jocurile video. Ba mai mult, „șoricontrollerul” mai are și funcții de telecomandă TV și de presenter. Chameleon X1 costă doar 60$.

7. SOUNDWAGON

\"(w420)\"(w420)

 

 

 

 

 

 

 

Este o modă să asculți și să colecționezi discuri de vinil. Iar pick-up-ul pe care îl știi de pe vremea bunicului s-a modernizat mult în ultima vreme și costă o mulțime de bani. Dar cine s-ar fi gândit că o dubiță Volkswagen (în miniatură, bineînțeles!) ar putea citi un asemenea disk doar plimbându-se pe acesta? Gadgetul se numește Sounwagon și costă 100$ de la compania japoneză Stokyo. Ei se laudă că pot livra gadgetul oriunde în lume!

6. CHOBI CAM ONE

\"(w420)

Cine a zis că trebuie să cari ditamai fotocamera după tine dacă vrei să faci poze sau să filmezi? Japonezii de la Japan Trust Technology spun că îți ajunge și una mai mică decât mingia de ping-pong. Fotocamera lor pe nume Chobi Cam One, deși minusculă, filmează la rezoluția de 640×380 de pixeli și fotografiază la rezoluția maximă de 1.600×1.200 de pixeli. Culmea este că micuța vine cu lentile interschimbabile, în prețul de 120$.

5. SLEEPPHONES

\"(w420)

Puțini oameni pot adormi cu căștile pe urechi. Pe majoritatea, însă, îi deranjează chiar și cele intraaurale. Americanii de la SleepPhones au inventat cagdetul cu același nume, niște căști încorporate într-o bandană de purtat pe cap. Difuzoarele sunt îmbrăcate bine în țesătură astfel că nu îți zgârie urechile cu plasticul lor tale atunci când întorci capul în somn. Întrebarea ar fi alta: oare partenerul mai poate dormi pe acordurile heavy metal care te calmează pe tine? Costă doar 40$ pe site-ul cu același nume.

4. CUP NOODLE HUMIDIFIER

\"(w420)\"(w420)

Într-un birou mic, în care merge mereu aparatul de aer condiționat, s-ar putea să ai nevoie de un umidificator. Și dacă îți cumperi unul, n-ai vrea să fie total original și trăsnit? Direct de la japonezii cu prea mult timp liber și idei crețe vine Cup Noodle Humidifier. Deși ai bănuit despre ce e vorba, explic că este vorba despre un umidificator cu capacitate de 75 ml deghizat într-o supă instant la cupă, ca cele din magazin. Se alimentează de la USB sau priză și costă 65 euro aici.

3. ZAPI TOOTHBRUSH SANITISERS

\"(w420)

Nu este niciun pic de îndoială că periatul dinților este foarte sănătos. Dar după ce te-ai spălat, bacteriile care mișunau printre dinți rămân, în parte, pe firele periei. Din cauza asta se recomandă schimbarea periodică a periuței. Dar ce-ar fi dacă ți-ar curăța-o un ninja (cu Chuck Norris n-au)? Fără glumă, este vorba de un gadget din plastic, deghizat în ninja, care îți curăță periuța bombardând-o cu ultraviolete. Ai nevoie doar de trei baterii AAA și 6 minute, iar curățarea e gata. Costă doar 28 euro aici.

2. COOL CANON SLR CAMERA-SHAPED USB SPEAKER

\"(w420)\"(w420)

 

 

 

 

 

 

 

Dacă vrei să faci o glumă sadică unui prieten pasionat de fotografie, boxa USB Caoon este, în mod sigur, cadoul perfect pentru onomastică. Contrar designului care îl prezintă drept un aparat foto DSLR de ultimă generație, device-ul este doar un MP3 player capabil să redea muzică de pe niște carduri de memorie sau stick-uri de memorie USB. Funcționează cu patru baterii AA. Costă 67$, dar privirea de pe fața sărbătoritului atunci când va descoperi gluma este neprețuită.

1. THE REMOTE ROPE

\"(w420)

În timp ce în ultima vreme, o mulțime de voci spun că ar trebui să înlocuim bătrâna telecomandă, unii au găsit metoda ideală de a o păstra cât mai aproape. Pentru 10$ își poți cumpăra o „zgardă” cu fir extensibil, ca cel de la vechile telefoane fixe, cu care te legi practic de telecomandă. Da, știu că tehnic, The Remote Rope, nu se califică drept gadget, dar ideea mi s-a părut atât de stupidă în simplitatea ei încât am ținut morțiș să apară în prezentul top. Are chiar și site dedicat!

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here