0
(0)

Prototipul Grasshopper, al SpaceX, care reprezintă o platformă de testare pentru viitoarele sisteme de lansare reutilizabile pe care le dorește Elon Musk, a efectuat un nou zbor în cadrul căruia a atins un nou record de altitudine.

 

În urmă cu șase ore, Elon Musk posta pe Twitter următorul mesaj: ”Racheta Grasshopper s-a ridicat la 250 m, a stat pe loc, în ciuda vântului, și apoi a aterizat. Videoclipul a fost înregistrat din hexacopeterul nostru”. Urmează apoi linkul către canalul de Youtube al SpaceX. Vă invităm să urmăriți acest zbor, care reprezintă un pas important către ieftinirea majoră a accesului la spațiul cosmic.

Acesta este cel de-al cincilea test de zbor pentru Grasshopper. În septembrie anul trecut racheta s-a înălțat 2,5m. În noiembrie a atins 5,4 m. În decembrie s-a ridicat până la 40 m, iar în martie, acest an, a ajuns până la 80,1 m. Remarcați continua creștere a altitudinii maxime atinse de Grasshopper.

Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, obiectivul lui Elon Musk constă în realizarea unui sistem de lansare complet reutilizabil. Dacă vor fi depășite toate problemele tehnice, nu peste multă vreme am putea vedea un zbor în spațiul cosmic, care să se desfășoare după următoarea schemă.

Sursa: Universe Today, SpaceX

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here