0
(0)

Americanii de la NanoLight susțin că au reușit să creeze cel mai eficient bec din lume. Evident, este vorba de un bec cu leduri care consumă doar 12 W pentru a reproduce echivalentul luminos al unui bec incandescent de 100 W.

 

Mai exact, americanii spun că becul NanoLight produce 133 lm/W (lumeni/Watt) în comparație cu cel mai eficient bec cu leduri concurent care produce doar 70 lm/W sau cu becul incandescent care scoate doar 16 lm/W (și o groază de căldură). Am scris un articol destul de amplu în cea mai recentă ediție a revistei noastre despre becuri și istoria lor și în care vei găsi o mulțime de informații interesante despre acestea.

Cei de la NanoLight au reușit să strângă peste 56.000 $ prin intermediul site-ului de antreprenoriat Kickstarter și s-au și apucat de producția noilor becuri. Da, pentru că în afară de minunăția de bec cu putere echivalentă a celui incandescent de 100 W, americanii au mai pregătit un model cu echivalentă a unui bec incandescent de 75 W. NanoLight și-a propus să vândă vârful de gamă cu prețul de 50 $. Destul de mult dacă te gândești că un bec incandescent costă chiar și 3 lei, dar ia în considerație și avantajele uriașe. Becul cu led al americanilor consumă aproape de opt ori mai puțin și rezistă peste 30.000 de ore, de peste 50 de ori mai mult decât „strămoșul” incanescent.

Sursă: Kickstarter

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here