0
(0)

e-bebe.live, studiu de caz al transpunerii târgurilor de cumpărături și conferințe educaționale din offline în online.

Pandemia a schimbat comportamentul de cumpărare, precum și interacțiunea dintre comercianți și companii pe de o parte, și consumatori, de cealaltă parte. Vedem o digitalizare a sectoarelor economice mai mult sau mai puțin naturală, însă în orice caz, foarte necesară. 

Nevoia de jucării nu va dispărea niciodată

În România, procentul cumpărăturilor online a crescut cu 30% în 2020 față de anul precedent, iar valoarea medie a tranzacțiilor pe segmentul articolelor pentru copii și jucării a atins pragul de 125,8 Euro, situându-se în rândul principalelor industrii de interes pentru cumpărătorii români[1].

Aglomerări umane pe care nu le vom mai vedea în viitorul apropiat

Pentru micii comercianții, dar și retaileri și furnizori de servicii, accesibilitatea ofertei la consumatori a scăzut substanțial în mediul offline, fiecare dintre aceștia fiind nevoit să-și intensifice eforturile de promovare și vânzare către mediul online sau să-și creeze acest canal nou de interacțiune cu cumpărătorul. Nevoia cumpărăturilor informate, a testării sau prezentării produsului și a obținerii informațiilor esențiale direct de la sursă este în continuare importantă, însă acum este acoperită prin alte mijloace de comunicare. 

Un exemplu în acest sens este târgul virtual e-bebe.live, un eveniment de prezentare de produse și servicii, demonstrații și vânzare, precum și furnizare de informații educaționale pe segmentul de piață al viitorilor părinți, femeilor însărcinate și părinților cu copii cu vârste între 0-7 ani. 

Inițiativa târgului online este propusă de Doctor MIT și este susținută de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, ca proiect din partea mediului privat, considerând că poate avea un potențial semnificativ pentru readucerea la viață a târgurilor de profil, precum și beneficii importante aduse comunității.

Ciprian Teleman, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii 

„Lumea medicală a fost tot timpul în avangardă din punct de vedere al tehnologiei și în ultima perioadă cu precădere în lumea tehnologiei digitale, fiind ca o locomotivă pentru transformarea digitală. Rolul esențial al Ministerului este să încurajeze și să susțină orice inițiativă din domeniul digital, fiind un Minister de resort. Credem că astfel de proiecte, precum acest târg virtual pentru părinți și copii, ar trebui să le vedem și pe alte verticale ale mediului economic, nu doar în zona medicală și de retail. Ne bucurăm că putem susține astfel de inițiative private curajoase care pot aduce valoare României”, a declarat domnul Ciprian Teleman, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

e-bebe live reprezintă transpunerea unui eveniment cu un concept integral din mediul offline într-un târg virtual de prezentare și vânzare de produse și servicii, și conferințe live educaționale. Acest lucru a fost posibil prin integrarea evenimentului într-o platformă digitală internațională, specializată și testată în cadrul unor evenimente precedente de profil în 36 de țări cu peste 9.000 de companii expozante și 5 milioane de utilizatori. 

Vizualizare realistică a spațiului expozițional

Pe parcursul a 3 zile consecutive, 23, 24 și 25 aprilie, peste 10.000 de oameni la nivelul întregii țări și chiar din internațional, au posibilitatea să interacționeze cu 100 de companii specializate pe produse și servicii pentru copii, nou-născuți și viitoare mămici. 

Acces instantaneu al vizitatorilor la toți expozanții

Totodată, tehnologia platformei digitale permite 9 ore consecutive de conferințe online live, în ziua de 25 aprilie, pe diverse subiecte educaționale care vizează: îngrijirea medicală a viitoarei mămici, naștere, puericultură, alăptare, educație timpurie și sănătate mentală, oferite de specialiști din maternități publice și private, precum Dr. Emel Nuraltay, șef secție Obstetrică Ginecologie în cadrul Sanador, Daniela Stan, Asistent Șef în cadrul Spitalului Panait Sârbu (Maternitatea Giulești) și vicepreședinte al Asociației Moașelor, Oana Moraru, consilier educațional și fondator al școlii Helikon și al platformei Vocea Părinților și Dr. Bogdan Ivănescu.  

Standuri cu interacțiune live, ca pe vremuri

Tendințele mondiale pentru comercianții din 2021 prevăd convertirea acțiunilor fizice în mediul virtual sau evenimentele de live stream shopping, unde experiența directă cu produsul, prezentarea live a serviciului, opiniile culese în timp real de la alți cumpărători devin printre cele mai importate elemente în procesul de vânzare online. În același timp, oamenii au nevoie în continuare să facă parte dintr-o comunitate cu care să împărtășească nevoi, preocupări și interese comune, care acum se transferă în mediul online. 

Dr. Bogdan Ivanescu, creator Doctor MIT si co-fondator Stem Sure

„Este nevoie de un astfel de târg, publicul îl așteaptă și din perspectiva socializării, nu doar din perspectiva achizițiilor. Oamenii au nevoie de apartenența la un eveniment și o comunitate, alături de șansa de a avea acces la niște bunuri și servicii în condiții preferențiale în egală măsură. Ne bucurăm că putem aducem în fața lor toate aceste oportunități, totul din siguranța și confortul propriului lor cămin”, încheie Dr. Bogdan Ivănescu, fondator Doctor MIT.

e-bebe este un proiect marca Doctor MIT si sprijinit de Stem Sure

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?