0
(0)
CIO National Conference, cel mai mare eveniment dedicat Chief Information Officer-ilor (CIO) şi profesioniştilor IT din România, a ajuns la a şasea ediţie. Organizată la hotelul Radisson Blu din Bucureşti de către CIO Council şi Revista CARIERE, conferinţa a adunat o comunitate de factori de decizie din acest domeniu pentru a dezbate subiecte precum tendinţe în IT, noul regulament european de protecţie a datelor, impactul inteligenţei artificiale, salarii şi criza de talente.
Prima temă abordată a fost intrarea CIO Council Romania în cadrul EuroCIO (independentă, non-profit, înregistrată în Bruxelles), care este singura asociație pan-europeană ce reprezintă executivii CIO și directorii IT la nivel european. În cadrul acestei teme, Emmanuel Gaudin, CIO în cadrul companiei Lagardère și Chairman al asociaţiei EuroCIO, a vorbit despre cele mai importante tendinţe din domeniul IT:
  • Platforme și cloud: „Ascensiunea cloud-ului a început cu 6-8 ani în urmă, dar, legat de ce se întâmplă azi, cred că asistăm la o bătălie între SUA și China. Din păcate, Europa nu e atât de activă în domeniu, nu suntem atât de puternici, dar trebuie să începem să dezvoltăm această piață”.
  • Orașe inteligente și mobilitate autonomă: „Astăzi, Internet of Things și senzorii ne oferă foarte multe date. Iar ce am descoperit în 2018 este că aceste platforme creează standarde noi, astfel că WiFi ar putea fi înlocuit de un nou tip de rețea, cu standarde diferite, iar noi trebuie să fim atenți cu toții la această tendință, căci ar schimbă multe”.
  • Datele: „Sunt o componentă importantă în fiecare domeniu, iar inteligența artificială aduce o valoare sporită acestor date”.
  • 5G: „Este în plan pentru 2020 și aduce un internet mult mai rapid. Legat de viteză, poate va fi de 10 ori mai mare, iar acest aspect va dezvolta industria telefoanelor mobile, care va continua să se dezvolte pentru a oferi produse performante fiecărui client”.
  • Hardware și cipuri tot mai sofisticate: „Azi asistăm la o bătălie între cip și cloud”.
  • E-privacy: „În ce privește viața privată pe Internet, e o tendință, mai ales în ceea ce privește directiva privind protecția datelor. Cred că peste tot în lume vom asista la standarde asemănătoare ca cele impuse de GDPR pentru UE”.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?