0
(0)

Lideri din domeniul inovației în IT, universitari, oameni de afaceri și reprezentanți ai administrației publice se întâlnesc în această săptămână la Cluj.

 

Tehnologia și business-ul sunt componentele esențiale ale inovării în IT, astfel că tematica transferului tehnologic stă în centrul ediției din acest an a forumului regional Cluj Innovation Days, eveniment organizat de Cluj IT Cluster și care se desfășoară în perioada 19-20 martie la Cluj-Napoca. La conferință sunt invitați peste 30 de vorbitori români și străini: lideri din domeniul inovației în IT, universitari, oameni de afaceri și reprezentanți ai  administrației românești și europene. Alături de dezbateri generale, organizatorii au pregătit paneluri dedicate zonei tehnologice și celei de afaceri.

„Transferul tehnologic este singurul proces cunoscut prin care se aduc inovație, avans tehnologic și cunoaștere specializată în mediul socio-economic și prin care, în final, se creează valoare adăugată mare, competitivitate și sustenabilitate pentru firmele și organizațiile beneficiare”, a explicat Alexandru Tulai, președintele Cluj IT Cluster, alegerea temei centrale a conferinței.

În cadrul evenimentului va fi prezentat modelul de succes al Steinbeis Europa Zentrum, organizație care face parte din rețeaua internațională Steinbeis și care are ca principală preocupare facilitarea procesului de transfer tehnologic cu scopul dezvoltării economice. În landul german Baden-Wurttemberg există mai multe centre afiliate rețelei unde profesori, cercetători și oameni de afaceri creează împreună soluții aplicate în economia reală.

Ediția din acest an a conferinței aduce la Cluj-Napoca și Pioneers Unplugged, eveniment destinat start-up-urilor, unde antreprenorii vor avea ocazia să cunoască potențial investitori și să participe la o competiție de proiecte. Sfaturi practice pentru dezvoltarea ideilor inovative vor fi prezentate și în cadrul atelierului Google Innovation, susținut de Elisabeta Moraru și Carmen Pungă, industry manager-i Google.

Cluj Innovation Days este organizat anual de Cluj IT Cluster și urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Partenerul principal al ediției 2015 este Banca Transilvania. Eveniment susținut de BCR. Partenerii Cluj Innovation Days sunt: Orange, Oracle Partner Network, Intel, Google, Cluj Innovation Park, Deloitte, Brained City, Ericsson, Steinbeis Europa Zentrum, Research for Industry, Banca Comercială Feroviară, Cluj Hub, Outlead Marketing, Node Designs, Vitrina Advertising, Tarom, Casa de Cultură a Studenților, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. Evenimentul este susținut parțial prin proiectul „Dezvoltarea inovativă prin Informatizare a Ecosistemului urban Cluj-Napoca”, proiect implementat de către Cluj IT și co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa 1 POSCCE, operaţiunea O1.3.3 – Sprijin pentru integrarea întreprinderilor în lanțurile de furnizori sau clustere.

Cluj IT este o asociaţie de tip cluster inovativ, înfiinţatǎ în octombrie 2012 și având peste 40 de membri: companii de IT, universități și institute de cercetare, instituții publice și organizații catalizator. Inițiativă de business, clusterul urmărește creșterea competitivității sectorului IT și a vizibilității industriei IT românești, precum și poziționarea Clujului ca un hub regional inovator. Clusterul are susţinerea guvernului şi a autorităţilor locale, care consideră Cluj IT o iniţiativă de importanţă naţională. Prioritățile clusterului pentru următoarea perioadă includ extinderea prezenței internaționale, proiecte comune între universități și industria IT, precum și dezvoltarea Cluj Innovation City, care va asigura comunității IT infrastructura necesară pentru dezvoltare, inovare și colaborare în proiecte de anvergură.

Mai multe informații despre Cluj Innovation Days: www.clujinnovationdays.com

Mai multe informații despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here