0
(0)

SpaceX (Space Exploration Technology) a făcut un anunț extrem de important pentru industria spațială în cadrul unei conferințe de presă organizate la National Press Club în Washington DC.

 

În cadrul acestei conferințe de presă Elon Musk, CEO și proiectant-șef al SpaceX,  a prezentat detaliile noului lansator Falcon Heavy și a arătat că: ”Falcon Heavy va putea transporta pe orbita terestră și dincolo de ea sarcini utile mai mari decât orice vehicul din istorie, cu excepția rachetei Saturn V folosite pentru misiunile NASA către Lună. Aceasta deschide un nou orizont pentru misiuni guvernamentale sau comerciale. […] Falcon Heavy va ajunge la complexul nostru de lansare din Vandenberg, California, la sfârșitul anului viitor, de unde va decola la scurt timp după asta. Prima lansare de la Cape Canaveral va avea loc în 2013 sau 2014”.

\"(w540)

Falcon Heavy va putea plasa pe orbita terestră sarcini utile de maximum 53 t, care reprezintă mai mult decât greutatea la decolare a unui avion Boeing 737-200 cu 136 pasageri la bord. Altfel spus, Falcon Heavy poate transporta pe orbita terestră un avion comercial cu tot cu paageri, echipaj, bagaje și combustibil.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here