3.3
(4)

Lars Nielsen, un amator care folosea un detector de metale, a  descoperit, în Danemarca, un inel de aur rar care ar fi aparținut unei familii regale necunoscute anterior, cu legături cu Regatul Franței.

„O astfel de descoperire unică și unică este complet suprarealistă”, a declarat Nielsen.

Cercetătorii de la Muzeul Național al Danemarcei au stabilit că bijuteria are multă „semnificație istorică” și ar putea fi aparținut dinastiei merovingienilor, o dinastie de regi franci care au condus părți din ceea ce este acum Franța, Belgia și Germania, între secolele al V-lea şi al VIII-lea.

„Inelul de aur nu numai că dezvăluie o posibilă nouă familie princiară, dar leagă și zona cu unul dintre cele mai mari centre de putere ale Europei din epoca fierului.” explica Kirstine Pommergaard, arheolog și curator la Muzeul Național al Danemarcei. „Inelul de aur este probabil un inel de femeie și poate să fi aparținut fiicei unui prinț care a fost căsătorită cu un prinț din Emmerlev. De obicei, aurul este [a] dar diplomatic și știm că oamenii s-au căsătorit în alianțe.

Cercetătorii au bazat legătura regală a inelului pe măiestria sa rafinată, care include „spirale bine executate pe partea inferioară și mânerele trifoliate” unde se întâlnesc inelul și piatra – o caracteristică adesea asociată cu măiestria francă, potrivit declarației.

„Este un nivel impresionant de măiestrie care este greu de imitat astăzi”, a spus Pommergaard.

Piatra roșie a inelului oferă, de asemenea, indicii asupra proprietății sale, deoarece pietrele similare sunt simboluri bine-cunoscute ale puterii în nordici, „în timp ce inelele de aur de elită ale merovingienilor sunt de obicei fixate cu o monedă sau o placă, ca un inel cu sigiliu”. au spus au explicat cercetătorii. „Acest lucru arată că inelul urma să servească drept simbol al puterii în nordici”.

„Poate că familia princiară din Emmerlev avea control asupra unei zone dintre Ribe [un oraș din Iutlanda] și Hedeby [Un oraș viking care se găsește acum ăn Germania] și astfel a asigurat comerțul în zonă”, a spus Pommergaard.

Locația inelului se afla la câțiva kilometri distanță de artefactele găsite anterior – inclusiv o colecție de monede de aur și argint, ceramică și coarne de aur din secolul I -, făcând experții să creadă că obiectul nu a fost pierdut, ci mai degrabă plasat în mod intenționat în zonă.

Sursa informației: livescience.com

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 3.3 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 4

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here