0
(0)

Primăvara se instalează rapid, dar asta nu înseamnă că am uitat de cele câteva săptămâni de ger din iarna care tocmai s-a terminat. Iar una dintre bătăile de cap ale șoferilor a fost legată de ștergătoarele de parbriz.

Poate vă amintiți că foarte multe mașini aveau ridicate ștergătoarele peste noapte. Dar nu pentru că parcaseră aiurea (mă rog, nu toate…), iar vreun cetățean responsabil încerca astfel să-i atragă atenția șoferului. Dimpotrivă, chiar șoferii erau cei care ridicau ștergătoarele, pentru a feri de îngheț lamelele acestora (lucru care deterioreaza cauciul lamelelor și face ștergătoarele ineficiente).

Ei bine, cei de la Ford se laudă că SUV-ul lor Escape (cunoscut drept Kuga în Europa) oferă, în cadrul pachetului ”Cold Weather”, posibilitatea de a dezgheța rapid ștergătoarele pe timp de iarnă. Ce-i drept, dacă vorbim de un ger de -27 sau -28 de grade Celsius, dezghețarea ștergătoarelor va dura cam 10 minute, dar merită așteptarea.

Ștergătoare care se dezghează singure?!” – nu, nu e vorba de dispozitive complexe, care să includă în lamele siguranțe electrice. Ideea e mult mai simplă și constă în plasarea în parbriz, în zona de contact cu lamelele ștergătoarelor (când acestea nu funcționează), a unor elemente suplimentare de încălzire.

Doar atât?” veți întreba surprinși. Da, doar atât. E adevărat, Ford nu e singurul producător care oferă pe unele dintre modelele sale parbriz încălzit electric, dar e primul care s-a gândit la un astfel de detaliu foarte util. Mai ales că activarea acestor elemente de încălzire a ștergătoarelor poate fi comandată și de la distanță, din smartphone, grație sistemului de conectivitate al mașinii SYNC Connect.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?