0
(0)

Oricine își poate cumpăra o dronă, dar odată cu democratizarea tehnologiei au apărut și grijile în privința securității intimității personale sau a obiectivelor mai mult sau mai puțin strategice.

skywall-drona-proiectil
Proiectil SkyWall

Au apărut deja drone-vânător care urmăresc și doboară dronele prea curioase care încalcă spații aeriene, iar acum, englezii de la Open Works au venit cu o idee de armă sol-aer împotriva dronelor.

Denumită SkyWall, arma seamănă cu un aruncător de grenade sau rachete și arată extrem de complicat de operat. Totuși, englezii spun că este ușor de folosit cu un minimum de antrenament.

skywall-lansator-1La apăsarea unui trăgaci, SkyWall aruncă un proiectil „inteligent” care în apropierea dronei lansează la rândul său o plasă care blochează, evident elicele zburătoarei. După ce prinde drona, acesta eliberează și o parașută pentru ca drona să fie recuperată fără pagube.

Proiectilul poate fi și el recuperat și rearmat pentru a fi folosit din nou. Întregul sistem cântărește aproximativ 10 kg, iar englezii spun că îl vom vedea la treabă până la sfârșitul anului.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?