0
(0)

În întreaga lume, zeci de milioane de oameni suferă de diabetul de tip 2, aparent fără speranța vindecării, dar specialiștii de la Universitatea Newcastle din UK au descoperit recent că această afecțiune, considerată până acum cronică, ar putea fi vindecată pur și simplu prin dietă.

 

Oamenii de știință britanici au demonstrat că boala în cauză ar fi provocată de acumularea de grăsime în pancreas și înlăturarea a mai puțin de un gram de țesut adipos din organul cu pricina poate inversa efectele diabetului de tip 2, restaurând procesul producției de insulină. Astfel, sugerează cercetătorii, chiar și persoanele obeze, care suferă de mult timp de această dereglare, se pot vindeca.

În cadrul unui experiment derulat de către Universitatea Newcastle, 18 indivizi obezi cu diabet de tip 2 au fost supuși unui regim alimentar strict timp de opt săptămâni și s-au vindecat. În timpul perioadei de testare, pacienții cu vârste între 25 și 65 de ani au pierdut, în medie, circa 14 kg fiecare, adică aproximativ 13% din greutatea corporală. Crucial, au pierdut și câte 0,6 grame de grăsime din pancreas, ceea ce i-a permis organului să secrete niveluri normale de insulină.

Acum, echipa de cercetători pune la cale un studiu mai amplu, care să implice 200 de subiecți, pentru a verifica dacă rezultatele înregistrate pot fi reproduse și dacă pierderea în greutate poate fi menținută timp de doi ani.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here