0
(0)

O valoare ridicată a Indicelui de Masă Corporală (IMC) în adolescență reprezintă un factor de risc fundamental la maturitate pentru boli precum diabetul de tip 2 și insuficiența coronariană. Este concluzia unui studiu publicat recent în New England Journal of Medicine.

 

În cadrul studiului, realizat de Amir Tirosh de la Sheba Tel-Hashomer Hospital și Brigham and Women\’s Hospital al Școlii de Medicină Harvard în colaborare cu Iris Shai și Assaf Rudich de la Universitatea Ben-Gurion din Negev, a fost măsurat indicele de masă corporală al personalului Forțelor de Apărare din Israel, la începutul cercetării și după cinci ani.

Pe parcursul unei perioade de follow-up de 17 ani, IMC-ul mediu al participanților a crescut în ritmul de 0,2-0,3 unități pe an, înregistrând o creștere de 15 kg în medie între 17 și 30 de ani. Potrivit rezultatelor studiului, orice creștere cu o unitate a IMC-ului este corelabilă unei creșteri cu 10% a riscului apariției diabetului de tip 2 în prima fază a vârstei adulte, și cu 12% a riscului de evenimente cardiovasculare.

Sursa: Le Scienze

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here