0
(0)

Pentru cei care nu ați ajuns weekendul acesta la Sci+Fi FEST 2017, încerc să creionez foarte pe scurt cam ce ați pierdut. Îmi cer scuze anticipat pentru bâlbâielile inerente, dar oboseala acumulată în săptămânile de pregătiri și în cele două zile ale Festivalului de Știință și Literatură SF e o adevărată piatră de moară…

sci-fi-fest-2017-stiinta-tehnica-oraan-marculescu-6În primul rând, dați-mi voie să vă divulg un paradox: Sci+Fi FEST 2017 n-ar fi trebuit să se întâmple. În cazul precedentei ediții, din 2016, am făcut această afirmație dezarmantă gândindu-mă pesimist la o Românie obosită, în care manelismul și-a cam făcut mendrele, iar societatea părea într-o decădere continuă.

Și totuși, zecile de mii de vizitatori, în special părinți cu copii, ne-au asaltat în cele două zile de toamnă din 2016, trezindu-ne la realitate: publicul român este avid de astfel de evenimente, iar noi trebuia neapărat să facem din Sci+Fi FEST o tradiție, încercând să îmbinăm într-un mod nemaiîntâlnit partea de cercetare românească, science-fun și literatură SF, un creuzet care, credem noi, reprezintă o bună piatră de temelie pentru o Românie viitoare mai dezvoltată, mai educată și mai prosperă.

Revin la ediția din acest an, care n-ar fi trebuit să aibă loc. De ce spune asta, din nou? Pentru că în vara aceasta, dacă vă mai amintiți, echipa S&T a fost implicată, alături de cosmonautul Dorin Dumitru Prunariu, în cel mai amplu proiect din istoria Știință & Tehnică: misiunea #MareaEpeditieAmericana, care s-a desfășurat dincolo de ocean și a fost un adevărat maraton jurnalistic.

După acest „concediu”, am avut doar o lună la dispoziție pentru a realiza ediția super-specială a revistei și a organiza Sci+Fi FEST. Da, noi, o mână de jurnaliști de știință, împreună cu câțiva parteneri înțelegători: Primăria Municipiului București, grație domnului Traian Petrescu, Directorul Direcției de Cultură din PMB, dar și a regizorului Alice Barb (care s-a implicat trup și suflet încă de la prima ediție), Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Literaturii Române, Ministerul Culturii și Identității Naționale, Biblioteca Națională.

Dar vorba lungă, sărăcia omului, așa că vă las să „vizionați” în continuare filmul Sci+Fi FEST 2017, dintr-o perspectivă foarte subiectivă, recunosc.

Începând cu lucruri organizatorice.

 

Dar ce am făcut noi, cei din echipa Știință & Tehnică, la Sci+Fi FEST 2017?

 

În rest, Sci+Fi FEST 2017 a fost locul perfect pentru părinții care vor de la copiii lor să devină mai deștepți, mai interesați de științe și care să rămână cu o experiență bogată dintr-o astfel de vizită.

 

Cam asta ar fi, foarte pe scurt, Sci+Fi FEST 2017. Ar mai fi multe de povestit, dar preferăm să-i lăsăm pe cei care au vizitat acest Festival să o facă. Până la urma, ei sunt cei mai în măsură să-și dea cu părerea, nu?

Mai multe imagini de la Sci+Fi FEST 2017 puteți vedea în albumele din prima zi și a doua zi ale Festivalului.

 

#SciFiFEST

Director onorific al Sci+Fi FEST 2017: profesorul ALEXANDRU MIRONOV

Director artistic Sci+Fi FEST 2017: regizor ALICE BARB

ORGANIZATORII Sci+Fi FEST 2017:

PARTENER MEDIA:

PARTENERI DE MOBILITATE:

PARTENER LOGISTIC:

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?