0
(0)

Vineri, pe 1 iunie, la baza militară Edwards Air Force din California, aeronava autonomă alimentată cu hidrogen lichid Phantom Eye, de la Boieng, s-a ridicat la cer în cadrul primului său zbor, după patru ani de dezvoltare.

 

În timpul demonstrației aeriene, care a durat 28 de minute, aeronava pusă în mișcare de două elice mari dispuse frontal s-a ridicat până la altitudinea de 1.244 de metri și a atins viteza de 62 de noduri. Totuși, drona menită să adune informații, să supravegheze și să execute misiuni de recunoaștere este proiectată încât să ajungă până la înălțimea de 20.000 de metri, cu o sarcină utilă de 204 kg și cu o autonomie de zbor de până la patru zile pentru o singură cursă.

Potrivit reprezentanților Boeing, zborul a marcat o verificare de succes a sistemelor de combustibil, propulsie, ghidaj și navigație din dotarea lui Phanton Eye. Finalul, însă, a fost un pic dezamăgitor, deoarece trenul de aterizare al aeronavei  s-a împotmolit în solul lacului secat pe care aparatul de zbor a aterizat, rupându-se.

Datele adunate de dronă sunt deja analizate, iar un al doilea zbor, la o altitudine superioară, este deja planificat.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here