0
(0)

Cercetătorii de la Universitatea din Washington susțin că este posibil să fi intrat în posesia primului, și singurului, meteorit de pe planeta Mercur, identificat vreodată pe Terra. Descoperită în anul 2012, în sudul Marocului, misterioasa rocă este compusă din nu mai puțin de 35 de fragmente, însumând 345 de grame.

 

Meteoritul botezat NWA 7325 a fost achiziționat de colecționarul american Stefan Ralew, cel care a și trimis mostre din acesta cercetătorilor de la Universitatea din Washington. Dup analiza acestuia, a reieșit că roca are în compoziția sa surprinzător de puțin fier, însă conține cantități semnificative de magneziu, aluminiu și silicat de calciu, compoziție ce corespunde cu datele despre suprafața mercuriană transmise până acum de naveta Messenger.

Anthony Irwin, specialistul care a analizat meteoritul, susține că poate proveni, dată fiind concentrația mare de silicat de calciu, din interiorul planetei Mercur, acesta rezultând, probabil, în urma unui cataclism care l-a proiectat în spațiul cosmic, înainte de a ajunge pe Terra.

„Este foarte posibil ca NWA 7325 să provină de pe Mercur, fiind astfel singurul meteorit cu această origine pe care îl cunoaștem, însă la fel de bine poate fi un fragment minuscul dintr-un corp ceresc mai mic decât Mercur, dar care are caracteristicile acestuia”, a afirmat Irwin în cadrul unei conferințe care a avut loc în Woodlands, Texas.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here