0
(0)

Încă din 1976, de la amartizarea sondei Viking 1, cercetătorii caută pe Marte prezenţa moleculelor complexe de carbon, care să constituie o dovadă a vieţii pe Planeta Roşie. Deşi au fost găsite mostre de pietre marţiene care conţin semnături de carbon, potrivit unui nou studiu, acestea nu sunt urme ale vieţii extraterestre.

 

Studiul, condus de Andrew Steele, de la Carnegie, a analizat 11 meteoriţi provenind de pe Marte, unii vechi şi de 4,2 miliarde ani. Între aceste 11 mostre, s-a numărat şi Tissint, meteoritul ale cărui urme au căzut vara trecută în Maroc.

\"(w540)

Steele şi echipa sa internaţională de savanţi au analizat pietrele prin mai multe metode, inclusiv prin spectroscopia Raman, pentru a le determina structura moleculară. Zece dintre ele conţineau molecule mari de carbon, iar marea lor majoritate nu au suferit vreo formă de contaminare.

În urma analizei, s-a descoperit că moleculele de carbon provin din procese vulcanice de pe planeta vecină, nu de la microbi sau de la alte forme de viaţă.

 

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here