0
(0)

Evenimentul marchează aniversarea Zilei Mondiale a Ozonului (16 septembrie), a Zilei Internaționale a Păcii (21 septembrie), a Zilei Mondiale fără Maşini (22 septembrie) şi a Zilei Mondiale a Turismului şi Curăţeniei (23 septembrie), precum și Săptămâna Mobilității Europene (16-22 septembrie), ce au loc în aceeași perioadă, și este dedicat dialogului public în căutarea soluțiilor responsabile și durabile pentru dezvoltarea mediului urban în armonie cu natura.

Inițiativa aparține Asociației Pachamama România în colaborare cu Asociația Connections din România, având drept parteneri organizatorici Asociația Pădurea Copiilor și Universitatea Ecologică București. Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București, al ALPAB și al Primăriei Sectorului 2, având ca sponsor principal Aqua Carpatica.

Evenimentul promovează un stil de viață conştient și înțelept în rândul cetăţenilor bucureșteni și nu numai, prin adoptarea unei atitudini active și responsabile în raport cu noi înşine, cu ceilalţi şi nu în ultimul rând cu mama-natură.

Haideți să dăm o „nouă viață” ambalajelor de plastic, lemn, hârtie și metal prin soluţii creative şi inedite!

Haideți să simțim diferența când mergem în talpa goală conectați cu pâmântul sau alte materiale, deschizându-ne și mai mult alte simțuri decât cel vizual!

Haideți să luăm parte la o provocare prin abordări educaționale și științifice cu soluții complexe pentru problemele de mediu și totodată să ne destindem împreună la o șezătoare urbană!

Bucureștenii sunt invitați să participe, timp de două zile, la activități pentru toate vârstele precum: ateliere creative și de ecologie urbană, meșteșuguri, expoziţii de pictură, instalaţii vegetale şi aranjamente florale, activități sportive, terapii alternative, dezbateri publice și secțiuni de știință și educație. Atmosfera este completată de recitaluri muzicale desfăşurate pe iarba Parcului Circului, dar și de demonstrații sportive precum cros, bike, role și alte activități dinamice.

Promovând deschiderea spre natură și conștientizarea importanței dezvoltării de proiecte sustenabile pentru armonizarea vieții în mediul urban, festivalul „Viața Verde București, susținut și de Generali România Asigurare Reasigurare, propune un week-end încărcat de dezbateri, workshop-uri și concursuri pe teme de Eco-concept: Eco-product, Eco-city, Eco-park, Eco-building, Eco-recycle și Eco-lifestyle.

Colectarea selectivă și igienizarea spațiului sunt asigurate de către voluntarii din cadrul festivalului susținuți de Mary Deutz pentru preluarea deșeurilor colectate selectiv.

Festivalul „Viața Verde București își propune sa devină o platformă care aduce oamenii împreună an de an, pentru un dialog pe teme ECO, prin activități recreative și cultural-educative, într-un spațiu urban, dar, totodată în mijlocul naturii.

Acest demers este un manifest pentru dezvoltarea echilibrată a omului şi a comunității în armonie cu natura, deci, pentru un București mai verde și mai sănătos.

Despre organizatori:                                                 
Asociația Pachamama România
Pachamama România își   asumă misiunea de a educa și de a inspira oamenii de pretutindeni, pentru a crea o lume împlinită, echitabilă din punct de vedere social și durabilă ecologic.
Asociația Pădurea Copiilor
Misiunea Asociației Pădurea Copiilor este de a terraforma comunități. Terraformarea implică în viziunea noastră reconstituirea echilibrului ecologic, social și economic în comunitățile umane.
Asociația Connections din România
Asociația susține progresul societății, promovând dezvoltarea unei civilizații globale și a unui sistem instituțional în raport cu nevoile și interesul național și în conformitate cu realitățile și valorile secolului XXI,   prin educație, cultură și respectarea dreputurilor și a libertăților omului.
UEB
Universitatea Ecologică din București este singura unitate de învățământ din țară cu profil ecologic, ce oferă un cadrul de înaltă calificare pentru activități ecologice, juridice, economice, tehnice, didactice, științifice și sociale.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?