0
(0)

Miliardarul promotor al tehnologiilor producătoare de energie regenerabilă Elon Musk și-a prezentat recent în California noua inveție revoluționară – Powerwall, o unitate de stocare ce se poate monta în orice clădire și care poate înmagazina 10 kWh de energie electrică, totul pentru un preț de 3.500 de dolari.

 

Bateria de tip litiu-ion îi permite utilizatorului decuplarea totală de la rețeaua electrică, prin instalarea suplimentară a unui sistem de panouri solare, pentru care Powewall este echipat cu conectica necesară. Acest lucru permite autonomie energetică oricărui cămin, dar se va dovedi extrem de folositor mai ales în cazul alimentării cu electricitate a acelor zone unde stâlpii și cablurile de curent nu au ajuns încă.

Pentru un necesar mai mare de alimentare cu energie, se pot interconecta mai multe celule Powerwall de câte 10 kWh – până la nouă mai exact. Desigur, tehnologia nu se limitează la nivelul locuințelor, ci se adresează, prin unități de câte 100 kWh, și oricăror altor clădiri și facilități.

Sursa

 

 

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here