0
(0)

Cercetătorii de la CERN au reluat recent activitatea acceleratorului Large Hadron Collider la un nivel al energiei mai ridicat decât înainte, de 13 TeV (teraelectronvolți). Și chiar astăzi au anunțat descoperirea, fără urmă de echivoc, a Forței în structura fundamentală a Universului.

 

Cele patru forțe fundamentale – forța nucleară tare, forța nucleară slabă, forța electromagnetică și gravitația – au fost documentate și confirmate în numeroase experimente de-a lungul anilor. Dar Forța este ceva cu totul nou chiar și pentru fizicieni.

„Forța este cea care îi dă puterile de cercetare unui fizician specializat în studiul particulelor. Este un câmp de energie creat de toate ființele vii și care ne înconjoară, ne pătrunde și ține galaxia laolaltă”, susține teoreticianul CERN Ben Kenobi.

Deși savanții nu sunt încă siguri ce anume generează exact Forța, studenții și profesorii din laborator au început deja să îi exploateze puterea. Aplicațiile practice create de ei până acum includ comunicarea la distanțe mari, influențarea mentală și levitarea unor obiecte foarte grele.

„Sperăm să continum studierea Forței și poate să o folosim pentru a deschide uși doar cu puterea minții și, de asemenea, să zburăm”, a adăgat specialistul în materie întunecată Dave Vader.

Pentru noi ceilalți, vestea bună este că cercetătorii de la CERN, sau cel puțin biroul lor de presă, au simțul umorului destul de dezvoltat încât să ne ofere astăzi, de 1 aprilie, o mică mostră din colecția glumelor care se fac în rândul fizicienilor. Nu uitați să fiți sceptici!

Sursa

Sursa foto: Max Brice and Daniel Dominguez/CERN

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here