0
(0)

O echipă de paleontologi de la Muzeul Știinșelor Naturale din provincia argentiniană La Plata, provincieîn care se află și capitala Buenos Aires, a reușit să identifice rămășițele unui pinguin gigant, dintr-o specie extinctă, pinguin care atingea în medie doi metri înălțime.

 

Este cel mai mare pinguin descoperit vreodată, vechiul record fiind deținut de specia extinctă neozeelandeză Kairuku, pinguin care a trăit acum circa 25 de milioane de ani și care atingea aproximativ 1,5 metri înălțime. În prezent, cei mai mari pinguini sunt pinguinii imperiali, specie cu o medie de înălțime de 1,2 metri.

\"(w540)

Pinguin neozeelandez din specia extinctă Kairuku

Se estimează că specia uriașă descoperită de cercetătorii argentinieni a trăit acum 34 de milioane de ani și, așa cum o sugerau datele precedente, acești pinguini erau departe de imaginea iconică a pinguinilor actuali, păsările antarctice preistorice având o culoare brun-roșcată, în comparație cu clasicele culori alb-negru de astăzi.

Echipa condusă de prof. Marcelo Rugero ineteționează să organizeze o nouă expediție în Antarctica pentru a aduna mai multe date despre această misterioasă specie dispărută și pentru a afla mai multe detalii despre anatomia și modul de locomoție al pinguinilor uriași.

Sursa: Phys.org

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here