0
(0)

Suspectat vreme de secole că ar fi un fals medieval, Giulgiul din Torino poate fi cel care a fost folosit pentru a acoperi trupul Mântuitorului, se arată într-un volum intitulat Il Misterio de la Sindone (Misterul Giulgiului), volum semnat de profesorul Giulio Fanti, expert în măsurători mecanice și termice din cadrul Universității din Padova.

 

Consistența giulgiului este similară cu cea a celor folosite acum circa 2.000 de ani, în Orientul Mijlociu, pentru a îngropa morții, se arată în studiul expertului italian.

Giulio Fanti, asistat de jurnalistul Saverio Gaeta, a analizat mai multe mostre din țesătura giulgiului și le-a comparat cu modele de țesături datând de acum 3.000 de ani și până în zilele noastre. Cheia noului studiu, susține Fanti, a constat în trei noi teste care nu au mai fost făcute până în prezent. Două teste chimice și unul bazat pe spectroscopia Raman, test ce este folosit cu precădere în criminalistică.

Rezultatele au contrazis testele mai vechi, realizate cu carbon 14, care susțineau că giulgiul a fost creat între anii 1260 și 1390. Noile date indică faptul că Giulgiul din Torino a fost realizat între anii 300 î. Hr. și 400 d.Hr., perioadă ce acoperă viața lui Iisus. Giulio Fanti este de părere că erorile date de testele cu carbon 14 se datorează contaminării giulgiului de-a lungul timpului, contaminări care nu au fost luate suficient în calcul atunci când au fost realizate ultimele studii.

Înainte de a se retrage, Papa Benedict al XVI-lea a permis prezentarea în public a giulgiului, care este păstrat în Catedrala din Torino, ca un ultim cadou al său pentru sutele de milioane de credincioși catolici. Rezultatele testelor realizate de profesorul Giulio Fanti vor fi în curând prezentate la televiziunea națională italiană.

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here