0
(0)

Gigantul soft Google a fost acuzat încălcarea regulilor de securitate naţională americană, prin expunerea publică a unor fotografii aeriene ale unor baze militare secrete.

 

Fotografiile, aparţinând Google Maps, au putut fi căutate şi găsite de publicul larg. Site-ul aviatic Flight Global a preluat o fotografie, despre care susţine că ar înfăţişa o pistă de aterizare a bazei secrete din Yukka Lake, Nevada, unde sunt găzduite dronele R-170, de tipul celei pierdute săptămâna trecută în Iran.

\"(w540)

Potrivit Flight Global, fotografia preluată de la Google Maps a fost realizată la începutul acestui an şi conţine imagini ale unui aeroport militar, cu o pistă de asfalt de 1,5 km lungime şi cu patru hangare de mărimi diferite, printre care şi unul de tip „scoică”, specific găzduirii UAV-urilor americane (Unmanned Aerial Vehicles – Vehicule Zburătoare fără echipaj). În imagini poate fi identificat un UAV, ce pare a fi fie un General Atomics MQ-1 Predator, fie un MQ-9 Reaper.

Fotografia este una cât se poate de detaliată, putând fi observate cu uşurinţă perimetrul de securitate şi construcţiile anexe.

\"(w540)

Expunerea publică a unor baze secrete nu constituie o premieră. În trecut au mai fost publicate imagini ale unor baze militare din Denver, Colorado ori din Pakistan, unde drone de tip Predator garate pe aeroportul Shamsi, din provinica Balochistan, puteau fi observate cu uşurinţă.

Potrivit unui specialist în securitate, Google nu are de ce să se teamă atunci când prelevează imagini din satelit, legile americane nefiind aplicabile în spaţiu.

 

Sursa

Sursa Foto: Google Maps

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here