0
(0)

În urmă cu aproximativ doi ani, mai multe fotografii realizate din avion sau din elicopter arătau existența unui trib sălbatic, trăind în jungla peruană departe orice contact cu civilizația. De această dată, fotografii organizației Survival International au reușit să se apropie de membrii tribului și să ofere imagini unicat ale unei astfel de comunități primitive.

 

Membrii Survival International susțin că imaginile surprinse în junglă reprezintă cele mai apropiate prim-planuri efectuate vreodată cu un trib sălbatic, ele oferind mult mai multe detalii decât cele obținute din elicopter. Oamenii din fotografii, susțin specialiștii peruani, sunt urmașii supraviețuitori ai masacrului pus la cale de baronul cauciucului, Carlos fermin Fitzcarrald, în anul 1894. Atunci, cultivatorii de arbori de cauciuc conduși de influentul om de afaceri au atacat tribul Mashco-Piro, ucigând mulți dintre membrii acestuia și izgonind supraviețuitorii de pe pământurile lor ancestrale.

De atunci, urmașii Mashco-Piro au ales să se izoleze total de civilizație, deși incursiunile petroliștilor în jungla peruviană au devenit din ce în ce mai adânci și mai curajoase. Faptul că ei nu vor cu niciun chip să se apropie de oamenii civilizați a fost dovedit și anul trecut, în luna noiembrie, atunci când Nicolas Shaco Flores, un membru al tribului Matsigenka care a încercat să intre în contact cu ei , a fost săgetat în inimă de către o săgeată Mashco-Piro.

Oficialii guvernului peruan și ai mai multor grupări ecologiste au cerut turiștilor, misionarilor și celorlalți cutezători care ar putea încerca să se apropie de tribul Mashco-Piro să renunțe la astfel de intenții, cu atât mai mult cu cât pericolul la care s-ar expune ar fi unul uriaș, dar și pentru că pot transmite boli la care sălbaticii din junglă nu ar avea nicio apărare. De altfel, peste 50% dintre membrii tribului Nahua , trib descoperit în anii 80, au decedat în urma bolilor căpătate de la muncitorii platformelor petroliere din zonă.

Sursa: Livescience

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here