0
(0)

Geneticianul George Church, autorul Proiectului Genomului Personal, ne făgăduiește că, dacă ne vom lăsa genoamele descifrate, el și colaboratorii săi vor dezvolta o linie de celule stem pluripotente induse (IPS) din țesuturile noastre, astfel încât, pe viitor, să ne putem înnoi și repara organismele cu țesuturi și organe care poartă atât genele originale, cât și gene îmbunătățite, cum ar fi, de exemplu, cele tipice centenarilor.

 

Cercetătorul propune o combinare a celulelor stem cu terapia genetică. El crede că oamenii nu înțeleg încă măsura în care au progresat celulele stem adulte, descifrarea genomică și biologia sintetică. Church oferă exemplul folosirii celulelor stem în măduva osoasă: curând, am putea avea posibilitatea unui astfel de „transplant” nu doar cu măduvă potrivită, ci cu măduvă potrivită și mai bună decât cea proprie. Church se gândește deja la perfecționare, nu doar la vindecare.

Celulele IPS au fost deja folosite pentru a crește un șoarece întreg pornind aproape de la nimic și multe alte experimente importante au mai fost cu succes derulate pe cobai. Prin urmare, Church crede că de teste similare pe oameni ne mai despart doar ani și nu zeci de ani, cum se crede. „Este mai rapid decât Proiectul Genomului Uman (care a durat 13 ani), nu mai ieftin, dar sigur mai rapid”, declară geneticianul despre mai noul Proiect al Genomului Personal.

Singura modalitate prin care oamenii se vor lăsa prinși în această nouă aventură este voluntariatul unui spirit curajos. Va începe de la o persoană bolnavă care se va însănătoși, poate mai bine chiar decât înainte să se îmbolnăvească. Pentru că noua abordare nu doar vindecă afecțiunea, ci face mai mult de atât. Apoi vestea se va răspândi și așa lucrurile vor demara și vor evolua, mai adaugă Church.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here