0
(0)

Energia eoliană nu a prins foarte bine până acum în rândul publicului larg, în sepcial pentru că turbinele pentru exploatarea vântului sunt adesea zgomotoase și ineficiente. Majoritatea necesită vânturi puternice pentru a produce curent, deoarece generatorul turbinei eoliene este poziționat în centrul elicei, care se rotește cu o zecime din viteza zonelor periferice. Iar o viteză redusă înseamnă putere redusă.

 

Ei bine, turbina în formă de roată WT6500, de la Honeywell, vine cu o abordare complet diferită. Magneți din pământuri rare montați în apropierea marginilor exterioare ale celor 20 de palete ale sale baleiază printr-un cerc extern din bobinaje de cupru pentru a produce curent continuu, transformând întreagă elice într-un generator. Un invertor preia curentul, pe care îl poate stoca într-o baterie, sau îl poate converti în curent alternativ pentru utilizare imediată.

Pentru că această dispunere captează energia din vârfurile ce se rotesc cu mare viteză ale paletelor elicei și elimină generatorul central greoi, WT6500 poate extrage curent electric chiar și din adieri nu mai rapide de 3,5 km/h (majoritatea turbinelor domestice au nevoie de vânturi cu 12-13 km/h).

Mai adecvată întrebuințării domestice decât alte versiuni, elicea turbinei măsoară 1,82 metri în diametru, este foarte silențioasă și poate produce până la 1.500 kilowatti-oră de energie pe an – destul pentru a acoperi 15% din factura la energie electrică. În funcție de zonă, turbina își poate amortiza costurile în numai doi-trei ani, deși cei mai mulți cumpărători își vor recupera investiția în cinci până la zece ani.

Sursa

Cât de util a fost acest articol pentru tine?

Dă click pe o steluță să votezi!

Medie 0 / 5. Câte voturi s-au strâns din 1 ianuarie 2024: 0

Nu sunt voturi până acum! Fii primul care își spune părerea.

Întrucât ai considerat acest articol folositor ...

Urmărește-ne pe Social Media!

Ne pare rău că acest articol nu a fost util pentru tine!

Ajută-ne să ne îmbunătățim!

Ne poți spune cum ne putem îmbunătăți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here